Friday, March 30, 2007

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ


Ευχαριστούμε θερμά τον κο Νίκο Δημοσθένους,
συντοπίτη μας, για την πολύτιμη αρωγή του στον Σύλλογο μας και την συνεχή και σταθερή ανταπόκριση του σε τυχόν αιτήματα μας,
αν και μακρυά από την Σαμοθράκη, στηρίζει σταθερά και συνεχώς το έργο μας και τις προσπάθειες μας!
Ορειβατικός Σύλλογος Σαμοθράκης
ΦΕΓΓΑΡΙ

Tuesday, March 20, 2007

Σήμανση του μονοπατιού Ε6 ''Θέρμα-Φεγγάρι''


Ολοκληρώθηκε η σήμανση του μονοπατιού Θέρμα- Φεγγάρι, που αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε6 , στην περιοχή Σαμοθράκης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σαμοθράκης.

Ταμπελάκια με την ένδειξη Ε6 τοποθετήθηκαν σε όλη την διαδρομή από τα Θέρμα ως την κορθφή Φεγγάρι

Αξίζει να σημειωθεί η συμβολή της Νομαρχίας στην προμήθεια των ειδικών σημάτων, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά στο αίτημα του Συλλόγου μας.

Ευελπιστούμε ότι με αυτή μας την κίνηση οι επισκέπτες της Σαμοθράκης θα μπορούν να φθάσουν ως το Φεγγάρι....ακόμη και χωρίς την συνδρομή του ορειβατικού Συλλόγου!

Ακόμη σημαντικότερο είναι πως αναμένουμε να μειωθούν τα περιστατικά ''χαμένων'' οδοιπόρων στο βουνό.

Αλλά και η διαδρομή Φονιάς Κλείδωση όμως είναι πλέον πλήρως σημαδεμένη και η πρόσβαση διευκολύνθηκε σημαντικά.

Thursday, March 15, 2007

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΡΕΜΑΣΤΟ-ΓΙΑΛΙ-ΒΟΥΡΛΙΑ

Μια πραγματικά Δύσκολη Διαδρομή!!!
Διάσχιση νοτίου μέρους του νησιού
Παχιά Άμμος - Κήπος

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΔΩΣΕ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ!
ΣΩΖΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Με αυτό το ΄΄μότο΄΄ προβλήθηκε η ημέρα της Αιμοδοσίας στη Σαμοθράκη, ο Ορειβατικός Σύλλογος συμμετείχε ενεργά όπως και όλοι οι κάτοικοι του νησιού.
Ο αριθμός των δοτών ξεπέρασε τους 50 και οι διοργανωτές δηλώνουν ευχαριστημένοι!
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ, Η ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ
ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ!

Πρόσφερε αίμα Κάνε μια καρδιά να κτυπά
www.aimodosia.org

Τα σκουπίδια είναι δικά μας

Αφήσαμε την διαδρομή για το Φεγγάρι για μια άλλη Κυριακή και αυτή την Κυριακή 11Μαρτίου ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Σύλλογο Σαμοθράκη εν Δράσει και τον Καραδυτικό Σύλλογο και ''βουτηχτήκαμε'' στα σκουπίδια!
Μέσα σε 3 ώρες η περιοχή του camping άλλαξε όψη.....ανάσανε!!!!!!!!
Πάνω από 40 συμπολίτες μας βοήθησαν
για να δώσουμε μια ανάσα στα δέντρα που είχαν πνιγεί από τις πλαστικές σακούλες
για να ομορφύνουμε τον τόπο που μοιαζε με σκουποδότοπο!
και θα είμαστε πάλι εκεί εφόσον χρειαστεί!

Wednesday, March 14, 2007

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΦΕΓΓΑΡΙ

Διαδρομή Θέρμα- Φεγγάρι
Τελευταία ανάβαση 9-10/08/2006
Απολαύστε μερικές μόνο φωτογραφίες

Tuesday, March 13, 2007

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ & ΚΑΡΠΑ


Σύσσωμος ο Ορειβατικός Σύλλογος συμμετείχε στο τριήμερο σεμινάριο Α Βοηθείων και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης
που διοργάνωσε στην Σαμοθράκη το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ελλάδας HPS Group Health Promotion Services στα πλαίσια του Πιλοτικού Προγράμματος Ενημέρωσης Μικρών Περιοχών ''Δικαίωμα Ζωής'' .
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2006 και συμετείχαν 47 άτομα τα περισσότερα δε από αυτά μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου.
Το σεμινάριο περιλάμβανε:
Α Βοήθειες : Περιποίηση Τραύματος, Λιποθυμία,Θερμοπληξία,Καλώντας σε βοήθεια,Αιμορραγίες, τεχνικές επιδεσμολογίας,πνιγμός σε νερό,πνιγμός από ξένο σώμα, εγκαύματα,ηλεκτροπληξία,τσιμπήματα εντόμων, Διαστρέμματα, Κατάγματα,Ακινητοποιήσεις, Μταφορές Οδικής Αφάλεια, Φαρμακείο και ΚΑΡΠΑ,
Εκπαιδευτής ήταν ο κος Δήμήτρης Νικολαϊδης της HPS Group

Ένταξη Ορειβατικού Συλλόγου στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της ΓΓΠΠ


Από τις 3 Νοεμβρίου 2006 ο Ορειβατικός Σύλλογος Σαμοθράκης ΦΕΓΓΑΡΙ ανήκει στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αρ μητρώου 28/2006

Παραλαβή Ορειβατικού Εξοπλισμού


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σαμοθράκης παρέλαβε στις 12 Μαίου 2006 στην έδρα του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου στην Αλεξανδρούπολη από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης Έβρου, ορειβατικό εξοπλισμό και εξοπλισμό διάσωσης αξίας 6.000€. Η χρηματοδότηση έγινε από την δράση ''Στήριξη δράσεων εθελοντικών οργανώσεων διάδοση εθελοντισμού ευαισθητοποίηση κοινωνίας''

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων GPS, φορείο διάσωσης, χιονοπέδιλα, πυξίδες, αλτίμετρα, φακούς, υπνόσακους βουνού, αντίσκηνα 4 εποχών, εξοπλισμό αναρρίχησης κλπ

Monday, March 5, 2007

Έδρα Ορειβατικού



Από τις 07/02/2006 ο Ορειβατικός Σύλλογος Σαμοθράκης απέκτησε έδρα.
Πρώην δημοτικό σχολείο Θερμών ή για τους νεότερους το πρώην bar Saoki
αποτελεί την έδρα μας!
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΘΕΡΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΤΚ 68002


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ''ΚΟΥΦΟΥΚΛΙΟ''


Κυριακή 4/3/2007 ακόμη ένα βήμα έγινε για την αποπεράτωση του καταφυγίου μας στην περιοχή Κουφούκλιο. Στα 880μ καταφέραμε και κατασκευάσαμε ένα καταφύγιο 20 τμ με μοναδική πηγή χρηματοδότησης το ΜΕΡΑΚΙ και την βοήθεια των φίλων μας, την συνδρομή των φίλων του βουνού.
Για την ολοκλήρωση τού έργου απαιτήθηκε μεγάλος αγώνας προκειμένου να κουβαληθούν όλα τα υλικά (τούβλα, ξύλα, λάστιχα, τσιμέντα, νερό) στον ώμο.
Αυτή την Κυριακή τοποθετήθηκε η καπνοδόχος για το τζάκι και τα κρεβάτια στο εσωτερικό του καταφυγίου επίσης κατεβάσαμε νερό από απόσταση 2.5 χιλιομέτρων
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια και να αποκτήσει ο ορειβατικός σύλλογος ένα κεραμύδι στο βουνό.
το κλειδί είναι πάνω στην κλειδαριά, το καταφύγιο έιναι ανοιχτό για οποιονδήποτε φίλο του βουνού και της φύσης και είναι εκεί για να προσφέρει ζέστη ή ξεκούραση σε όποιον το χει ανάγκη, κεχαγιά ή ορειβάτη, περαστικό ή μάστορα με μόνη προϋπόθεση να είναι φίλος του βουνού!

Ορειβατικός Σύλλογος Σαμοθράκης



ΗΜΕΡΑ ΒΟΥΝΟΥ

Η 11 Δεκεμβρίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού, για να αναδείξει το ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για την διατήρηση του. Τα βουνά καλύπτουν το 1/5 της ξηράς, και παρέχουν ζωή στο 1/10 του παγκόσμιου πληθυσμού. Η δασική αποψίλωση συμβάλει στην οικολογική υποβάθμιση και την απώλεια της βιοποικιλότητας.